image

Om oss

Rationell IT

Rationell IT är ett kunskapsföretag som bedriver konsult- och utvecklingsverksamhet inom IT-området. Vi har funnits sen 1997 och har huvudkontoret i Linköping med filialkontor i Motala.

Vi erbjuder våra tjänster till små och medelstora företag inom både privat och offentlig verksamhet. Våra medarbetare är självklart vår viktigaste källa till framgång och vi försöker lägga stor kraft på att alla ska trivas hos oss. Vi vet att om vi lyckas vara en attraktiv arbetsgivare avspeglar sig det på IT-konsultens arbete och engagemang ute hos våra kunder.

Vårt tjänsteutbud är fokuserat på effektiviserande lösningar och tjänster till företag, verksamhetssystem, affärsystem, molntjänster och IT-säkerhet.

Våra idéer och vårt mål är att skapa enkla och rationella lösningar där vi utgår från kundens redan gjorda investeringar. Vi anser att IT ska vara enkelt och rationellt och att det viktigaste vi har är våra nöjda kunder och kunniga personal. Vår devis lyder: Vi är nöjda när Ni är nöjda!

Vi är en del av Dizparc

Rationell IT har under 25 år varit en IT-partner till företag och organisationer i Linköpingsregionen. Nu har vi tagit nästa steg i vår utveckling och blivit en del av Dizparc. Vi som drivit och utvecklat Rationell IT kommer att finnas kvar precis som tidigare, men genom Dizparc kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ett bredare spektrum av tjänster och lösningar, bland annat inom affärsutveckling, digitala upplevelser, ERP, BI och molntjänster.

Dizparc startade 2016 med målsättningen att bidra till utvecklingen för små- och medelstora företag och genom kompetens och lösningar bidra till att kunderna utnyttjar de möjligheter som finns med dagens digitala lösningar. Företaget finns idag på åtta orter och har cirka 200 medarbetare.

Teknik som skapar ordning och reda för våra kunder

Vi är i första hand medmänniskor som brinner för att skapa ordning och reda kring våra kunders IT-miljöer. Vi är alltid nyfikna på hur man kan använda teknik för att underlätta vardagen. I Rationell IT:s hjärta möts kundorienterade medarbetare med jordnära attityd.

När vi grundades för över 20 år sedan ville vi förändra IT-branschen till att jobba enklare och tydligare, därav namnet Rationell IT. Än idag så strävar vi efter att inte krångla till det, det ska vara enkelt och rationellt.

Mycket kunskap ryms hos oss. Oavsett om du ska genomföra en digitaliseringsresa, ett integrationsprojekt eller införskaffa ett nytt affärssystem så finns det människor på Rationell IT som gör din resa tryggare och enklare. Är du mogen att köpa IT som tjänst och slippa ansvar och ägande, då har vi paketerat ett antal produkter som gör din tröskel lägre.

Välkommen till Rationell IT.

Dag rationellit2021 2