logo

topp

 

I detta nyhetsbrev:

Mycket nytt från Microsoft

Nya kunder och uppdrag

Önskelösningen

Office 365

Pyramid-fokus

Pyramidtipset

Utbildning

Våra leverantörer

 

Nyhetsbrev november 2012

Hösten på Rationell IT har gått med full fart och snart är vi redan framme vid Julhelgen och lite vila tillsammans med våra nära och kära. Under den senaste perioden har vi fått förtroende att leverera nya spännande IT-lösningar inom både utveckling och teknik. Vi har även anställt ytterligare personal som förstärker vår organisation, så vi känner oss väl rustade inför nya spännande utmaningar och projekt 2013.

Dagligen läser man att våra leverantörer anpassar sina tjänster för ”molnet”. Detta är något vi bevakar och vi kan glädjande meddela att Pyramid kommer släppas som molntjänst under första halvan av 2013. Mycket spännande. Vi kommer att ha möjlighet att visa detta och vi återkommer med en inbjudan inom kort. Håll utkik i mailen.

Bästa hälsningar
Rationell IT

 

Mycket nytt från Microsoft

Microsoft har en höst fylld med produktnyheter. Man har nyligen släppt Windows 8, Windows Server 2012 och nu senast Office 2013.

Windows 8 bygger på den stabila grunden i Windows 7, men operativsystemet har förbättrats på alla håll och kanter. Du kan installera Windows 8 på samma datorer och andra enheter som kör Windows Vista och Windows 7, och dessutom har systemet fantastiskt bra stöd för många nya typer av enheter. Windows 8 utformades med Windows 7-program i åtanke, eftersom du antagligen har många program från tidigare versioner som du vill använda även i det nya systemet.

Förutom att startskärmen har ett helt nytt utseende, har Windows 8 ett skrivbord som du känner igen. Se skrivbordet som en av flera program som du kan köra i Windows 8. På skrivbordet ser du alla inställningar, enheter och funktioner som du använder i Windows 7 – och du kan även köra skrivbordsprogrammen som du körde i Windows 7.
Windows 8 kommer nu inom kort att levereras med nya datorer och du som kund måste då ta ställning till om du skall använda detta gränssnitt eller om du skall nedgradera till Windows 7 på dessa. Rådfråga gärna din säljkontakt.

Office 2013 är nu också släppt, men finns än så länge inte på svenska. Gränssnittet är ändrat för att mer passa ihop med det nya gränssnittet i Windows 8, men påminner fortfarande mycket om Office 2010.

Hör av dig till oss om du har mer frågor om de nya produkterna från Microsoft och hur de kan hjälpa er organisation!

Se även mer info på länkarna nedan
Windows 8
Office 2013
Windows Server 2012

 

Nya kunder och uppdrag

Under året har flera nya kunder valt Rationell IT som leverantör av helpdesk-, drift- och tekniktjänster. Hösten på helpdesk och vår teknik- och helpdeskavdelning har rivstartat med inte mindre än fem nya rekryteringar på kort tid. Vi vill därför passa på att hälsa alla nya personer välkomna till oss!

Önskelösningen

Hos Rationell IT kan du önska dig en lösning du vill ha! Vårt önskekoncept betyder att ditt behov står i centrum och att vi gör anpassade lösningar som passar dig och din verksamhet. Det kan handla om allt från driftlösningar till egenutvecklade programvaror!


Läs mer om vårt önskekoncept

 

Office 365

Självklart är vi Office 365-partner och kan erbjuda er stöd och installation om ni väljer Microsofts molnlösning. Om ni har andra system, som t.ex. affärssystem kan vi se till att integrera dem mot Office 365 samt erbjuda drift av dem.

Mer om Office 365

Pyramid-fokus

Nyhetsbrevets Pyramid-fokus ligger denna gång på den nya 3.41a-versionen av Pyramid samt den uppdaterade e-handelsmodulen.

 

Pyramidtipset #1 - version 3.41a finns nu tillgänglig

I och med att version 3.41a nu finns tillgänglig så har vi möjligheten att hjälpa dig att uppgradera. Hör av dig till oss så hjälper vi er med uppgraderingen! Om du inte vill uppgradera än, men vill vet mer om Pyramid 3.41a, kontakta oss så kommer vi till dig och berättar mer.

Några av nyheterna i Pyramid 3.41a

Hör gärna av dig om du inte har Pyramid idag, men går i tankarna på att byta affärssystem.
Vad det skulle innebära för er organisation att välja Pyramid - precis som 6 000 andra företag har gjort?

Pyramidtipset #2 - Uppdatering av e-handel

Med en modern plattform, integrerad e-handel/kundtjänst och ny funktionalitet blir det lättare att surfa runt i Pyramids nya e-handel.
Här finns möjligheter att förändra på olika sätt. Fyra standardutseenden, redigering av huvudmeny och sidfot, förändring av listlayout och visningstyper är några av nyheterna.

Se mer information på Unikums hemsida

Pyramid-tipset #3 - Anpassningar av Pyramid

Genom anpassningar av Pyramid kan du förenkla och effektivisera dina rutiner, t.ex. genom att optimera inköpsprocesser, prishantering, avtals- och faktureringsrutiner.

Hör av dig till oss så kan vi berätta mer om hur Pyramid kan anpassas efter dina önskemål och behov.

Utbildning

Nu är det högtryck på våra utbildningar! Under november månad har flera utbildningar genomförts åt flera kunder av våra kunder. Det vi mest ser efterfrågan på nu är utbildning i att effektivisera sitt arbete i Outlook, men även Excel- och OpenOffice-utbildning har stor efterfrågan.

En annan typ av utbildning som man kanske inte tänker så mycket på är utbildning i att använda Word eller Writer på rätt sätt. Hur ska man egentligen hantera formatmallar? Hur gör man innehållsförteckningar? Vad ska jag tänka på när jag ska spara mitt dokument som PDF-fil?

Kontakta oss så hjälper vi dig att maximera nyttan av dina program!

Ladda ner vårt öppna kursschema

Vårt utbildningserbjudande

Rationell IT erbjuder utbildningar inom:

  • Pyramid
  • Microsoft Office inklusive Microsoft Project och Visio
  • OpenOffice
  • Libreoffice
  • Typo3
  • Adobe-programsviten
  • Mac OS (Snow Leopard, Lion och Mountain Lion)
  • Keynote, Numbers och Pages
  • iOS (iPad, iPhone)
  • Windows

Kontakta oss för mer information.

Se mer information om våra utbildningar

 
 
 

Detta nyhetsbrev skickas till dig eftersom din e-postadress finns registrerad i vårt affärssysten. Om du vill avregistrera dig från vårt nyhetsbrev, maila till nyhetsbrev@rationellit.se så plockar vi bort dig från sändlistan direkt.

bottom